Loes_e » Specials » Vliegreizen
Loes_e: Informatie van A tot Z

Verschillende tips voor tijdens, voor en na een vliegreis

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, komt hier een heleboel bij kijken. Hoe zwaar mag je koffer zijn, hoe kun je deze het beste inpakken en wat moet je allemaal meenemen? In deze special vind je allerlei handige tips en informatie over alles wat met een vliegreis en de vakantie die daarbij hoort te maken heeft, van tips voor tijdens de vlucht tot tips voor het voorkomen van een jetlag.

De voordelen van een vliegreis

Aan reizen met het vliegtuig zitten allerlei voordelen. De voornaamste reden om met het vliegtuig op vakantie te gaan, is dat het een stuk sneller is dan met de auto, de bus of de boot. Vanuit Nederland ben je binnen een paar uur op een tropische bestemming, en in ongeveer 12 uur ben je in Nieuw Zeeland.
Een ander voordeel is dat je tijdens de reis helemaal niks meer hoeft te doen. Je hoeft niet zelf te rijden, de weg te zoeken of te navigeren. Ook voor je eten en drinken wordt tijdens een lange vliegreis vaak gezorgd.

De nadelen van een vliegreis

Aan reizen met het vliegtuig zitten ook nadelen. De prijs verschilt enorm per bestemming, maar reizen met het vliegtuig is vaak duurder dan alternatieve vervoermethodes. Een ander nadeel is dat je altijd ruim van tevoren voor je vlucht op het vliegveld moet zijn, maar een beperkte hoeveelheid bagage mee mag nemen en dat je vast zit aan de bepaalde tijden door de vliegmaatschappij.

In deze special

In deze special vind je allerlei artikelen die met het reizen met het vliegtuig en de bijbehorende vakantie te maken hebben. Zo vind je onder andere een checklist voor het inpakken voor je koffer inclusief tips, winterse zonbestemmingen, tips voor in het vliegtuig zelf en tips om een jetlag te voorkomen als je naar een bestemming reist met een groot tijdsverschil.
Koffer inpakken? Tips en checklist

Koffer inpakken? Tips en checklist

Als je op vakantie gaat, kan het inpakken van je koffer heel wat stress opleveren. Er mag natuurlijk niet teveel kilo in je koffer zitten en je wil wel graag zo veel mogelijk meenemen. Hoe kun je toch…
Tips om een jetlag te voorkomen

Tips om een jetlag te voorkomen

Hoe voorkom je een jetlag? Als je op vakantie gaat naar een land in een andere tijdzone, kun je last krijgen van een jetlag. Op je bestemming aangekomen voel je je dan moe, lusteloos en je hebt moeite…
Tips voor in het vliegtuig

Tips voor in het vliegtuig

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig, wil je graag dat je reis zo comfortabel mogelijk verloopt. Vooral als je lang moet vliegen, kun je last krijgen van stijve spieren, vermoeidheid of verveling…
Winterzon: waar is het mooi weer in de winter?

Winterzon: waar is het mooi weer in de winter?

Als je in de winter de zon op wil zoeken, is het handig om te weten waar je dan het beste heen kunt gaan. Je kunt helemaal naar de andere kant van de wereld gaan, maar ook redelijk dicht bij Nederland…
Gepubliceerd door Loes_e op 19-08-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!